Acerca de

Opšti uslovi korišćenja i politika naknade štete

Poštovani korisnici, molimo vas da pre korišćenja naših usluga pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka poseta našem sajtu, kao i korišćenje usluga kampusa, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u celosti. Maglian kampus zadržava pravo izmena i dopuna uslova bez posebnog obaveštenja posetilaca.

 

Opšti uslovi korišćenja

 

Ovi uslovi se odnose na sve sadržaje, materijale i informacije prikazane na veb sajtu Maglian kampusa, kao i pripadajućih stranica na društvenim mrežama.

Svi materijali (tekstovi, fotografije, video itd.) su vlasništvo Maglian kampusa osim u slučaju kada je drugačije naznačeno, i zabranjena je svaka njihova upotreba bez zvanične pisane dozvole predstavnika Maglian kampusa. Svi materijali i informacije su podložni promenama bez prethodne najave. Ukoliko se nalazite na veb sajtu Maglian kampusa podrazumeva se da ste saglasni sa svim uslovima navedenim u ovom tekstu.

Za vreme boravka u kampusu obaveza je gostiju da se pridržavaju svih uslova korišćenja posebnih prostorija u kojima borave, dok je za prostorije Zen centra i Private spa centra potrebno pridržavati se posebnih uslova korišćenja (pogledaj uslove korišćenja Zen centra i Private spa centra).

Parking ispred kampusa je posebno označen prostor koji se nalazi pod nadzorom kampusa ali kampus ne odgovara za bilo kakvu štetu nastalu tokom boravka.

Dragocenosti, dokumente i slično gosti kampusa čuvaju samostalno ili u sefovima u smeštajnim jedinicama. U slučaju nestanka u prostorijama kampusa odgovornost ne snosi kampus, a gosti su dužni da prijave nestanak stvari najkasnije u roku od 24h nakon napuštanja kampusa odnosno odmah na recepciji ukoliko gosti borave u kampusu.


Roditelj ili odgovorno lice je dužno da recepciji kampusa dostavi na uvid lični dokument deteta.

Držanje kućnih ljubimaca dozvoljeno je u tri apartmana u prizemlju kampusa. Kretanje kućnih ljubimaca ograničeno je na prizemlje kampusa i podleže dodatnim troškovima čišćenja. Šteta koju u smeštajnoj jedinici načini kućni ljubimac naplaćuje se u skladu sa Politikom naknade štete.

Dodatna oprema za smeštajne jedinice dostupna je na blagovremeni zahtev gosta bez dodatnih troškova. Pod dodatnom opremom se podrazumevaju krevetac za bebe, podloga za prepovijanje beba, bade mantili u nestandardnim veličinama, produžetak kreveta, dodatni fen za kosu, rešo za podgrevanje dečijih flašica.

Svi gosti kampusa samim boravkom u kampusu prihvataju sve uslove korišćenja kampusa. Maglian kampus zadržava pravo izmena i dopuna uslova bez posebnog obaveštenja posetioca.

Opšti uslovi plaćanja

 

Istaknuta cena smeštajne jedinice odnosi se na korišćenje smeštajne jedinice od strane jedne ili dve osobe. Boravak dodatne osobe se naplaćuje u skladu sa odlukom o ceni doplate za dodatne osobe.

Sve cene su definisane u valuti RSD i plaćanje se vrši isključivo u istoj. Plaćanje je moguće izvršiti gotovinski, platnim karticama i virmanski ukoliko ste sa zvaničnim predstavnikom kampusa sklopili ugovor o toj vrsti saradnje. Platne kartice kojima je moguće platiti su: Visa, Visa Electron, Maestro, Master i Dina.

Deca do tri godine koja borave sa odraslom osobom u sobi plaćaju 10% ukupne cene aranžamana.

Deca od četiri do 12 godina koja borave sa odraslom osobom u sobi plaćaju 20% ukupne cene aranžamana.

Deca od 13 do 17 godina koja borave sa odraslom osobom u sobi plaćaju 40% ukupne cene aranžamana.

Boravišna taksa je uključena u cenu.

Osiguranje ne naplaćujemo u sklopu cene paketa nego po dolasku, na recepciji kampusa.

PDV je uračunat u cenu.

 

Rezervacije

Rezervacije u Maglian kampusu je moguće napraviti lično na recepciji, telefonski, putem, slanjem upita na zvaničnu mejl adresu kampusa kao i putem agencije sa kojom Maglian kampus u datom trenutku sarađuje.

Za potvrdu rezervacije smeštaja za grupe neophodna je uplata avansa u minimalnom iznosu od 30% ukupne cene aranžmana četiri nedelje pre datuma dolaska.

Vreme prijavljivanja u kampus je od 14:00h na dan dolaska, a vreme odjave iz kampusa je do 11:00h na dan odlaska.

Ukoliko kampus nije u mogućnosti da pruži smeštaj garantovanoj rezervaciji dužan je da po istoj ili nižoj ceni obezbedi smeštaj u objektu iste ili više kategorizacije.

Sve rezervacije obavljene na neki od prethodno navedenih načina su validne i podležu politici otkazivanja rezervacije osim ako nije drugačije, pisanim putem, dogovoreno sa predstavnikom kampusa.

 

Opšti uslovi korišćenja Zen centra i Private spa centra

 

Zen centar i Private spa centar podležu posebnim pravilima ponašanja i uslovima korišćenja zbog specifičnosti sadržaja u ovim prostorima.

Obavezno je:

 • tuširanje i prolazak kroz higijensku barijeru za dezinfekciju nogu pre ulaska u prostor Zen centra;

 • racionalno i svrsishodno korišćenje raspoloživih resursa, posebno tuševa;

 • narukvice, ključeve od ormarića, peškire i bademantile koji su uzeti na recepciji, vratiti na recepciju prilikom odlaska;

 • pažljivo korišćenje fenova za sušenje kose (udaljiti fen od kose najmanje 15 cm, voditi računa da se fen ne pregreva).

Nije dozvoljeno:

 • ulaz u prostor Zen centra i Private spa centra u obući koja se koristi i van prostorija kampusa;

 • ulaz i korišćenje Zen centra i Private spa centra osobama mlađim od 12 godina bez pratnje odrasle osobe;

 • unošenje bilo kakve hrane i pića u prostor Zen centra i Private spa centra;

 • pušenje klasičnih i elektronskih cigareta u Zen centru i Private spa centru;

 • ulaz u Zen centar i Private spa centar sa kožnim/infektivnim bolestima ili otvorenim/i inficiranim ranama;

 • boravak u prostorijama Zen centra i Private spa centra bez prikladnih kupaćih kostima, bademantila ili ogrtača;

 • bilo koja aktivnost koja ometa druge korisnike Zen centra i Private spa centra;

 • kretanje izvan prostora Zen centra i Private spa centra u kupaćem kostimu (obavezan je ogrtač ili druga prikladna odeća);

 • uvođenje kućnih ljubimaca;

Radno vreme Zen centra i Private spa centra je svakim danom od 10h do 20h.

 

Napomene:

 • Maglian kampus zadržava pravo fotografisanja i snimanja prostora, sa ili bez gostiju, radi objave u svrhu promocije, odnosno iz sigurnosnih razloga;

 • lične stvari koje osoblje pronađe na prostoru Zen centra i Private spa centra biće čuvane 30 dana od dana pronalaska.

 • Zen centar, Private spa centar i ostale pripadajuće prostorije i sadržaji koriste se na vlastitu odgovornost i u slučaju povreda ili nestanka stvari, kompanija  Maglian d.o.o. Beograd ne snosi nikakvu odgovornost i ne preuzima obavezu namirenja bilo kakvih potraživanja gostima po tom osnovu.

 

 

Opšti uslovi boravka kućnih ljubimaca u kampusu

Boravak kućnih ljubimaca je dozvoljen samo u određenim smeštajnim jedinicima uz prethodnu najavu i doplatu. Dovođenje kućnog ljubimca u kampus podrazumeva da je vlasnik upoznat i saglasan sa opštim uslovima boravka kućnih ljubimaca u Maglian kampusu.

 • Dnevna naknada za boravak kućnog ljubimca iznosi 2.000 dinara;

 • Kućni ljubimac mora biti u korpi/kavezu ili na povocu za vreme kretanja kroz prostorije kampusa;

 • Gost je u obavezi da obezbedi kavez/korpu pre dolaska u kampus;

 • Kućnim ljubimcima nije dozvoljen pristup u zatvorenim prostorijama kampusa gde se poslužuje hrana, Zen centru i Private spa centru ni igraonici za decu.

 • Sobe gostiju sa kućnim ljubimcima biće čišćene svakodnevno ukoliko ljubimac nije u sobi, ukoliko je pas u sobi sa vlasnikom ili ako je kućni ljubimac ostavljen u korpi / kavezu; u suprotnom, zbog bezbednosti osoblja i izbegavanja rizika da ljubimac pobegne ako vrata budu otvorena, soba neće biti očišćena;

 • Ukoliko kućni ljubimac napravi bilo kakvu štetu, vlasnik je u obavezi da je u potpunosti nadoknadi;

 • Ukoliko osoblje kampusa zaključi da je kućni ljubimac bučan ili agresivan i ugrožava boravak ostalih gostiju, kampus ima pravo da zatraži od vlasnika da kućni ljubimac napusti smeštaj;

 • Maglian kampus nema odgovornost ukoliko kućni ljubimac na bilo koji način povredi ili ošteti ostale goste kampusa – u samom kampusu i/ili na destinaciji Divčibara, vlasnik ljubimca je samostalno odgovoran i dužan da nadoknadi štetu;

 • Vlasnik je u obavezi da samostalno obezbedi hranu za svog kućnog ljubimca;

 • U sobi može boraviti samo jedan ljubimac do 10 kilograma;

 • Ženke u teranju ne možemo da primimo u objekat.

 • Vrsta ljubimaca je ograničena na domaće životinje, na primer pse i mačke, a za ostale životinje je potrebno poslati poseban upit;

 • Ukoliko je kućni ljubimac ostavljen samostalno u sobi, obavezno je staviti zakačku na ulazna vrata da je soba pet friendly;

 • Gosti su dužni da čiste za svojim ljubimcem, unutar i izvan kampusa. 

 

Politika naknade štete
 

NAKNADA ŠTETE ZA INDIVIDUALNE REZERVACIJE

(5 ili manje osoba)

 

Naknada štete u slučaju nedolaska gosta - no show

U slučaju nedolaska gosta u rezervisanu sobu/sobe, kampus zadržava pravo naplate na ime naknade štete i to:

 • Cenu rezervisane usluge (noćenje sa doručkom) za jedan dan korišćenja ukoliko je gost rezervisao boravak po standardnoj ceni

 • Cenu rezervisane usluge (noćenje sa doručkom) u punom iznosu za rezervacije boravka po posebnom cenovniku (specijalne ponude) bez povraćaja sredstava (non refundable rate)

 

Naknada štete u slučaju otkazivanja rezervacije

Otazivanje rezervacija bez naplate štete moguće je do 24h pre trenutka kada gost može da počne

da koristi usluge smeštaja u kampusu. Za rezervacije otkazane u roku kraćem od 24 h kampus zadržava

pravo naplate na ime naknade štete i to:

 • Cenu rezervisane usluge (cena aranžmana) za jedan dan korišćenja ukoliko je gost rezervisao boravak po standardnoj ceni;

 • Cenu rezervisane usluge (cena aranžmana) u punom iznosu  za rezervacije po posebnom cenovniku (specijalne ponude).

 

Naknada štete u slučaju skraćenja boravka

U slučaju skraćenja boravka u kampusu i najavom istog u roku kraćem od 24 h, kampus zadržava pravo

naplate na ime naknade štete u iznosu od skraćenog broja noćenja cenu smeštaja, kao i da istu izda

drugom licu.

 

 

NAKNADA ŠTETE ZA GRUPNE REZERVACIJE

(više od 5 osoba)

 

Naknada štete u slučaju otkazivanja grupe

Odnosi se na grupe koje dolaze individualno - ličnom rezervacijom kampusu (ili preko turističke agencije) gde prethodno nije poslata ponuda u kojoj su tačno navedeni uslovi plaćanja i politika otkazivanja.

Otkaz najavljene i potvrđene grupe od strane korisnika usluga mora biti dostavljen u pisanoj formi.

Pod grupom se podrazumeva celina od pet ili više osoba koje organizovano borave i koriste usluge.

Ugovorne strane su saglasne da korisnik usluga može otkazati najavljene potvrđene grupe od strane korisnika usluga pod sledećim uslovima:

 • Bez nadoknade štete, ako korisnik usluga otkaže grupu minimum 4 nedelje ranije.

 • Ukoliko se otkaže grupa u periodu kraćem od četiri, a dužem od dve nedelje pre početka korišćenja usluga, davalac usluga ima pravo da naplati korisniku usluga na ime naknade štete 10% od vrednosti ugovorenog posla.

 • Za otkazivanje grupe u periodu kraćem od 14 dana a dužem od 7 dana pre početka korišćenja usluga, davalac usluga zadržava pravo da korisniku usluga naplati na ime naknade štete 40% od vrednosti ugovorenog posla.

 • Za otkazivanje grupe u periodu kraćem od 7 dana a dužem od 24 sata pre početka korišćenja usluga, davalac usluga zadržava pravo da korisniku usluga naplati na ime naknade štete 50% od vrednosti ugovorenog posla.

 • U slučaju otkazivanja 48 sati pre zakazanog termina davalac usluga zadrżava pravo naplate na ime naknade štete 100% od vrednosti ugovorenog posla.

 

NAKNADA ŠTETE U OSTALIM SLUČAJEVIMA

Davalac usluga ima pravo da udalji osobe sumnjivog i neprihvatljivog ponašanja iz prostorija kampusa.

Ukoliko se proceni da će se zbog ponašanja i/ili preduzetih aktivnosti od strane gostiju (pojedinaca ili grupe) ugroziti nesmetani rad kampusa u celini, bezbednost ostalih gostiju i kampusa kao objekta i zaposlenih ili imidža davaoca usluge, davalac usluga zadržava pravo da gosta ili grupu udalji iz kampusa i u tom slučaju korisnici usluga, odnosno gosti nemaju pravo na naknadu štete od davaoca usluga.

U slučaju konstantovanja štete načinjene od strane gosta kampusa, kampus ima pravo naplate štete na osnovu konstatovanog zapisnika o nastalom oštećenju.